T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / İNEGÖL - Vehbi Koç İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1998 yılında Vehbi Koç Vakfı tarafından, İnegöl Belediyesi'nin bağışlamış olduğu on dönümlük bir arazide zemin üzerine bir kat nizamında yapılmıştır. Vakfın Türkiye çapında yaptırmış olduğu 13 okuldan birisidir. Okul projesi kapsamında; 16 Derslik, 2 Fen Laboratuarı, 1 Bilgisayar Laboratuarı, 1 Müzik Atölyesi, 1 İş-Teknik Atölyesi, 1 Resim Atölyesi bölümlerinden oluşmakta iken tamamen Okulumuzun İlkokula dönüşmesi sonucu şu an itibarı ile 4 Özel Eğitim Şubesi, 4 Okul Öncesi Şubesi, 1 Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe Şubesi, 48 İlkokul Şubesi, 4 Destek Eğitim Odası, Çok Amaçlı Salon, Bekleme ve Ziyaretçi Holü, Mescit, Arşiv Odası, Depo, Kantin, Okul Aile Birliği Odası, Sığınak, Rehberlik Servisi ve İdari Odalar vb bölümlerimiz bulunmaktadır.

Temelini 1998 yılında Rahmi Koç'un attığı okulumuz, bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 1999 yılında Mustafa Koç arafından eğitim-öğretime açılmıştır.

Okulumuzun Kurucu Müdürlüğünü Ayhan KALAFAT yapmış, takip eden okul müdürlerimiz ise Necati DÜŞMEZ, Erdoğan KIZMAZ, Yılmaz BAYRAKTAR, Mevlüt BİLGİN olmuştur. Şu anda Okul Müdürümüz Sayın Ahmet ÖNAL´dır.

Kuruluşundan beri okulumuz, İnegöl İlçesinin Temel Eğitim 1. Kademe bazında bölgedeki yükünü azaltmak açısından önemli rol üstlenmiştir.

Okul – Veli işbirliği ile, okulumuz teknolojik açıdan oldukça iyi donanımlara sahip olup sürekli gelişm ve yeniliği takip ederek kendini geliştiren Kaliteli bir Kurum olmuştur.Bunların sonucu olarak okulumuz, veli-öğretmen ve öğrenci işbirliği çerçevesinde önemli eğitim çalışmalarına, Ulusal ve Uluslararası Projelere imza atmış, bilinçli, çocuğunu iyi tanıtan bir veli potansiyeli elde ederken, öğrencilerinin almış oldukları başarılarla bunu ispatlamıştır.

Okulumuz bulunduğu çevrenin sosyal sorumluluğunun farkına varan ve bu alanda yapılması gereken ne varsa yapmaya çalışan bir pozisyonda bulunmaktadır. Yaptığımız Sosyal Etkinlikler ve programlar herkes tarafından kaliteli ve kayda değer bulunmakta ve kalabalık katılımlarla, beğeniyle takip edilmektedir.

Okulda kurmuş olduğumuz Kulüpler etkin çalışmalarıyla göz doldurmaktadır. İlçe, İl ve Ülke çapında yapılan her türlü yarışmalarda ferdi ve grup olarak bir çok birincilikler alınmaktadır. Öğrencilerimizin akademik alanda olduğu gibi sosyal alanda da iyi yetişmeleri için eğitim kadromuz elinden gelen her şeyi yapmaktadır.

Okulumuz bulunduğu çevrede; il ve ülke düzeyinde tanınan, tercih edilen, örnek alınan lider konumunda bir okuldur ve liderliğini devam ettirebilmek için gereken tüm çalışmaları yapmaya kararlıdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 14.12.2023 11:01 - Görüntülenme: 81
  Beğen | 3  kişi beğendi